Martyn Ashton ve Road Bike Party

Bundan yaklaşık dört yıl kadar önce yeni almış olduğum yarış bisikletinin verdiği heyecan ile yoğun bir şekilde youtube üzerinden yol bisikleti videoları izlediğim bir dönemde Road Bike Party videosu ve dolayısı ile Martyn Ashton ile tanışmıştım. Martyn Ashton 1974 doğumlu İngiliz bir dağ bisikleti şampiyonu ve takım kaptanı aynı zamanda profesyonel bir gösteri bisikletçisi. Şu anda 42 yaşında olan Martyn Ashton aslen kariyerine bir motorsiklet yarışçısı olarak başlamış ancak sonunda kendisini dağ bisikleti yarışlarında bulmuş.  Kısa sürede elde ettiği başarılar ile dağ bisikleti yarışlarının bu günkü konumuna gelmesini sağlayan kişi olarak tanınıyor. Kariyerinde yarışlarda öncülük ettiği takımında tam dört İngiltere şampiyonluğu bulunan Martyn aynı zamanda son dünya şampiyonluğunu da elinde bulundurmakta. Kısa sürede imza attığı bu büyük başarılarının üzerine ise bir gösteri bisikletçisi olarak yaptığı nefes kesici hareketler ile efsane haline gelen Martyn Ashton aynı zamanda bisiklet ile yüksek atlama rekorunu da elinde tutuyor. Benim gibi pek çok bisiklet sever de Martyn i road bike party videolarındaki inanılmaz performansı ile tanımış ve bu videolar youtubeda milyonlarca izlenme ile binlerce beğeni almıştır. 



Road bike party videosunun büyük başarısı üzerine Martyn kısa süre sonra ikinci video için çekimlere başlamış. Ancak ikinci video başka bisikletçilerin de katılımı ile tamalanabilmiş. 



İkinci videonun başka bisikletçiler ile tamamlanabilmesinin sebebi ise Martyn Ashton nın 2013 yılında katıldığı bir yarışmada geçirdiği kaza sonucu omurilik zedelenmesine bağlı olarak malesef vücudunun belden aşağı kısmının felç olması. Ne varki Martyn böylesine trajik bir kazanın onu yıldırmasına izin vermemiş. Hayatta en önemli şeyin yaşam sevgisi ve mücadele azimi olduğunu, herşeye rağmen hayatın devam ettiğini ve yaşamın en büyük hediye olduğunu yaptıkları ile göstermeye devam ediyor. İki yıllık bir rehabilitasyon sürecinden sonra Martyn artık tekrar yürüyemese bile bisiklete binme fikrinden asla vazgeçmemiş. Arkadaşlarının desteği ve kendisine uygun modifiye ettiği bisikleti ile yaptığı sürüşü "back on track" adlı videoda izleyebilirsiniz.


Martyn Ashton halen kişisel çalışmaları aracılığı ile engelli insanların gündelik yaşamda karşılaştıkları sorunları alabilmeleri için çalışmalar yapılmasını finanse eden bir fon oluşturmaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda trial bike yarışlarında gençlere deneyimlerini aktarıyor ve başlatmış olduğu "Road Bike Party" projesinin devamını getiren bisiklet göstericilerine yol gösteriyor... ve evet Martyn hala bisiklet üzerinde yaptığı nefes kesici şeylerin devamını getirebilmek için çabalıyor. 

Herkes için Martyn'deki gibi bir yaşama sevinci ve bisiklet tutkusu dileği ile. 



0 yorum: